تبلیغات در سایت ما

سایت تخصصی برق الکترونیک کامپیوتر مخابرات موبایل

درباره ما
 سایت تخصصی برق الکترونیک کامپیوتر مخابرات موبایل
به وب سایت تخصصی برق الکترونیک کامپیوتر مخابرات و موبایل خوش آمدید. در این سایت هدف ما آموزش برق، الکرونیک، کامپیوتر، مخابرات، میکروکنترلر، میکروپروسسور، دیجیتال و... می باشد. از شما خواهشمندیم با نظرات و پیشنهادات خود ما را در اداره این سایت یاری فرمایید. ثبت نام در سایت هم فراموش نشه. با تشکر مدیریت سایت
آمار
آمار مطالب
  • کل مطالب : 211
  • کل نظرات : 8
  • آمار کاربران
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 42 نفر
  • آمار بازدید
  • بازدید امروز : 53
  • بازدید دیروز : 24
  • ورودی امروز گوگل : 5
  • ورودی گوگل دیروز : 2
  • آي پي امروز : 18
  • آي پي ديروز : 8
  • بازدید هفته : 111
  • بازدید ماه : 53
  • بازدید سال : 2425
  • بازدید کلی : 2425
  • اطلاعات شما
  • آی پی : 18.118.2.68
  • مرورگر :
  • سیستم عامل :
  • امروز :
  • نظرسنجي
    به نظر شما سایت در چه سطحی است؟
    امکانات جانبی

    ضميمه كليک- شماره 412

     

    عناوین مهم ضمیمه کلیک روزنامه جام جم شماره 412:

    رایانه «آبی» می میرد
    رایانش ادراکی، حکمران آینده صنعت رایانه
    فناوری دوبعدی می میرد
    زیباسازی در وب
    چگونگی اطلاع از آخرین تغییرات
    مدیریت ساده کاربران
    ورود سونی به دنیای 4 هسته ای ها
    بازی، جزیره مردگان؛ بهشتی به ظاهر امن
    بازی، کالبد شکافی رازهای غار سخنگو
    خاموش یا روشن؟ مساله این است
    نمایشگاه مجازی در 3 سوت
    موازی کاری خوب است
    مبارزه همزاد گوگلی آیپد با برادرش
    ترفند: سطح مبتدی، نتیجه محاسبات در اندازه بزرگ
    ترفند: سطح متوسط، نمودارهای پیشرفت در اکسل
    ترفند: سطح متوسط، انیمیشن های غیرضروری
    ترفند: سطح مبتدی، تجربه روز اول
    ترفند: سطح متوسط، مدیریت و حذف رمزها در کروم
    و ..

    قدرتمندترین سیستم امنیت سایبری

     

    محققان استرالیایی در حال کار بر روی مکانیک کوانتومی هستند که امکان توسعه قدرتمندترین و غیرقابل نفوذترین روش امنیت سایبری را فراهم می‌کند.

    به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با کمک محاسبات کوانتومی می‌توان قابلیت امنیت داده‌های کشور را افزایش داد و محققان در حال توسعه تکنیک جدید «رمزنگاری کوانتومی» هستند.

    رمزنگاری شامل سه بخش اصلی فرستنده، گیرنده و هکر است؛ هکرها قادر به رهگیری ارتباطات بدون شناسایی فرستنده و گیرنده هستند، اما در شیوه رمزنگاری کوانتومی با شناسایی هکر و از بین بردن یا تغییر دادن پیام ارسالی از دسترسی به اطلاعات جلوگیری می‌شود.

    در این شرایط هر تلاش برای هک کردن و دسترسی غیرمجاز به داده‌ها با کمک سد رمزنگاری کوانتومی متوقف می‌شود.

    برای ساخت یک تراشه کوانتومی، یک اتم منفرد فسفر به تراشه‌های سیلیکونی منظم معرفی می‌شود که امکان خواندن و نوشتن اطلاعات کوانتومی در جهت مغناطیسی هسته را فراهم می‌کند.

    این فناوری با هدف ایجاد یک شبکه غیرقابل نفوذ برای امنیت داده‌های کشور دولت استرالیا در حال توسعه است.

    لامپ جلبکی هم به خانواده سبزها می‌پیوندد

     

    یک طراح مجارستانی طرح مفهومی لامپ AlgaeBulb را ارائه کرده است که از انرژی سبز و رایگان حاصل از جلبک‌ها برای روشنایی محیط استفاده می‌کند.

    به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، جلبک پتانسیل بالایی برای استفاده بعنوان یک منبع انرژی سبز برخوردار است، اما در حال حاضر استفاده از این منبع نیازمند بکار بردن حجم زیادی جلبک است.

    طرح لامپ جلبکی که توسط یک طراح مجارستانی ارائه شده است، سیستم نسبتا بزرگ کشت جلبکی را در مقیاس بسیار کوچک و در قالب یک لامپ عرضه کرده است که برای روشنایی دادن به محیط، به منبع انرژی برق خارجی نیاز ندارد.

    طرح مفهومی لامپ جلبکی AlgaeBulb شبیه یک پوسته دراز تخم مرغ است که یک مکان مناسب برای این میکروارگانیسم ایجاد می‌کند؛ با استفاده از یک پمپ هوای کوچک، مخزن و مواد آبگریز، برق مورد نیاز برای روشن کردن لامپ LED‌ تأمین می‌شود.

    پمپ با فشرده‌سازی هوا درون مخزن جلبک که با مواد آبگریز (هیدروفوبیک) پوشش داده شده است، محتوای سیال درون مخزن را حفظ و امکان جریان داشتن آزاد هوا را فراهم می‌کند؛ پوشش مخزن نیز از جنس پلی کربنات شفاف است که باعث انتشار نور لامپ LED‌ در محیط می‌شود.

    از جمله ایرادات مطرح شده به این طرح مفهومی نحوه پر کردن مجدد مخزن جلبکی عنوان شده است.

    رباتی که با صحبت‌کردن از موانع دوری می‌کند

     

    ربات‌هایی وجود دارند که مانند عنکبوت‌ها راه می‌روند و از برخورد با اشیا دوری می‌کنند، ربات‌هایی نیز هستند که صحبت می‌کنند، اما یک ربات جدید با صحبت‌کردن درباره پیشروی خود از برخورد با اشیا جلوگیری می‌کند.

    به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این ربات که «شارلوت» نام گرفته، محصول شرکت Hobbyist Kevin Ochs است.

    سر سیستم جدید از Asus Xtion Pro Live برای حس‌کردن حرکت، شنیدن و دیدن استفاده می‌کند. این سامانه همچنین از فرمان‌یارهایی برای چرخیدن بهره می‌برد.

    به دلیل وجود دوربین‌ها، الگوریتم راه‌رفتن ربات باید برای ارائه ثبات‌پذیری بیشتر اصلاح می‌شد.

    شارلوت یک پروژه در حال پیشرفت است و با استفاده از یک ترکیب‌کننده کلامی eSpeaks که با نرم‌افزار سفارشی کار می‌کند، پیشرفتش در راه‌رفتن را بیان می‌کند.

    ربات ابداعی همچنین مجهز به نمایشگر در سر است که بر روی iPad یا رایانه رومیزی کار می‌کند و دارای سه انتخاب بصری یعنی رنگ، مادون قرمز و عمق است.

     

    منشاء نویز 1/fکجاست؟

    اخیرا یک تیم تحقیقاتی موفق شده است که مکانیسم و منشاء نویز 1/f را پیدا کند.
    به گزارش سرویس فناوری ایسنا، نویز 1/f که به آن نویز صورتی یا نویز چشمک‌زن نیز گفته می‌شود، به فرآیند نوسانات فرکانسی گفته می‌شود که در سیستم‌های فیزیکی، زیستی و حتی اقتصادی دیده می‌شود.
    این نوسانات در جریان‌های الکتریکی نیز دیده می‌شود که توجه بسیاری از محققان را به خود جلب کرده است. نویز 1/f اولین بار در لوله خلأ در سال 1925 کشف و سپس در بسیاری از ادوات و مواد الکتریکی رؤیت شد.
    اهمیت این نویز در ادوات مخابراتی و الکترنیکی به حدی بود که تحقیقات دامنه‌داری برای کنترل این نوسانات و یافتن مکانسیم آن آغاز شد. اخیرا محققان راز منشاء این نویز را یافته‌اند.
    با توجه به تلاش‌هایی که در این‌باره صورت گرفته، هنوز منشاء این نوسانات برای دانشمندان به‌ صورت رازی باقی مانده است. یکی از سوالات مهم در این حوزه این است که آیا نویز 1/f در سطح سیم‌های الکتریکی ایجاد می‌شود یا درون آنها؟ به سختی می‌توان موضوعی را یافت که سال‌ها دانشمندان روی آن بحث کنند، اما تقریبا هیچ پاسخی برای آن پیدا نشده باشد، اما این پرسش که منشاء نویز در سطح است یا عمق، هنوز لاینحل باقی مانده است.
    اخیرا یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه کالیفرنیا، موسسه پلی‌تکنیک رنسلر و موسسه فنی فیزیکی لوفی از آکادمی علوم روسیه موفق شدند که مکانیسم و منشاء این نوسانات را پیدا کنند. برای این کار آنها از گرافن استفاده کردند.
    این گروه، نتایج یافته‌های خود را در قالب مقاله‌ای تحت عنوان "1/f Noise in Graphene Multilayers: Surface vs. Volume" در نشریه "Applied Physics Letters" به چاپ رسانده‌اند.
    "بالاندین" از محققان این پروژه می‌گوید: برخلاف فلزات و نیمه‌هادی‌ها، ضخامت گرافن را می‌توان به‌ دلخواه تغییر داد، به‌ طوری که می‌توان ضخامت این ماده را تا یک لایه اتمی کاهش داد. بنابراین فیلم‌های چندلایه‌ای گرافنی به ما اجازه می‌دهد تا مستقیما منشاء نویز1/f را پیدا کنیم.
    پیش از این امکان یافتن منشاء این نویز وجود نداشته است، دلیل این امر آن است که نمی‌توان رشته سیم فلزی یا نیمه‌هادی ساخت که ضخامت آن کاملا یکنواخت و از 8 نانومتر کمتر باشد.
    نتایج یافته‌های محققان این پروژه نشان داد اگر ضخامت فیلم از هفت لایه اتمی بیشتر باشد، منشاء نویز حجم سیم است و اگر ضخامت سیم از این مقدار کمتر باشد، منشاء سطح سیم خواهد بود. محققان در ابتدا قصد داشتند که رابطه میان ضخامت و نویز 1/f را پیدا کنند، اما در نهایت موفق به کشف یک راز قدیمی شدند. 

    چگونگی تبدیل نور به جریان الکتریسیته توسط گرافن

     

    آزمایش‌های اندازه‌گیری قابلیت هدایت نور بر روی ترانزیستورهای گرافنی که توسط گروه ‏IBM‏ در ایالات متحده آمریکا انجام شد، مشخص کرد که اثرات فوتوولتائیک و بولومتریک ‏‏در خواص گرافن نقش دارند. ‏
    به گزارش ایسنا، گرافن با قرار گرفتن در معرض نور، رفتاری متفاوت نسبت به نیمه‌رساناهای مرسوم از ‏خود نشان می‌دهد، با این حال محققان کماکان در مورد مکانیزم دقیق پاسخ‌دهی غیرمعمول ‏این ماده به نور به قطعیت نرسیده‌اند. آزمایش‌های اندازه‌گیری قابلیت هدایت نور بر روی ‏ترانزیستورهای گرافنی که توسط گروه ‏IBM‏ در ایالات متحده آمریکا انجام شد، مشخص ‏کرد که اثرات فوتوولتائیک و بولومتریک (اثر تغییر مقاومت اجسام با دما) در خواص گرافن ‏نقش دارند. نتایج به دست آمده برای ساخت نسل جدید شناساگرهای نوری فوق‌سریع و پر ‏بازده از این ماده بسیار مفید خواهد بود. ‏
    شناساگرهای نوری به طور معمول در کاربردهایی از قبیل ارتباطات، حسگرها و ‏تصویربرداری استفاده می‌شوند. اکثر شناساگرهای نوری از نیمه‌رساناهای نوع ‏III-V‏ مانند ‏گالیوم آرسنید ساخته می‌شوند. عملکرد آنها از طریق جذب فوتون‌ها و تولید جفتِ الکترون ‏‏- حفره است که پس از آن از هم جدا شده و جریان الکتریسیته را تولید می‌کنند.
    تا به امروز، دانشمندان عقیده داشتند که گرافن نور را تحت پنج مکانیزم متفاوت جذب ‏می‌کند: از طریق اثرات فوتوولتائیک، ترموالکتریک و یا بولومتریک و دفع نور توسط ‏اکسیژن و یا تقویت فوتوترانزیستورها. یک گروه به رهبری فائدون آووریس از ‏IBM، این اثرات را با جزئیات کامل در آزمایشات هدایت‌سنجی نوری در ترانزیستورهای اثر میدانی ‏‏(‏FET‏) گرافنی بررسی کرده‌اند. ‏
    محققان ‏IBM‏ نتایج خود را با تحریک ‏FET‏ با اشعه متمرکز مادون قرمز لیزر و پس از آن ‏اندازه‌گیری فوتوجریان با استفاده از تکنیک ‏lock-in‏ به دست آوردند. این آزمایش برخلاف ‏آزمایش‌های پیشین که بر روی گرافن‌های نوع ‏p-n‏ صورت گرفته بود، بر روی گرافن‌های ‏یکنواخت انجام شد که اندازه‌گیری پاسخ ذاتی مواد کربنی به نور را میسر می‌سازد. ‏
    وقتی گرافن نور را جذب می‌کند، جفتِ الکترون- حفره، تحریک شده و متقابلا به ‏سرعت بر الکترون‌ها و حفره‌های دیگر اثر می‌گذارد. فریتگ توضیح می‌دهد که این ‏فعل و انفعالات دمای کلی الکترون‌ها را افزایش می‌دهد، اما الکترون‌ها گرمای خود را حفظ ‏می‌کنند زیرا به شکل ضعیفی به شبکه کربن جفت شده‌اند و بدین ترتیب به آرامی گرمای ‏خود را به شبکه منتقل می‌کنند. ‏
    فریتگ افزود: «این حامل‌های گرم هستند که جریان فوتوولتائیک را در گرافن تولید می‏‌کنند. زمانی که دمای شبکه افزایش می‌یابد باعث تغییر حرکت الکترون شده و جریان ‏بولومتریک را در جهت معکوس تولید می‌کند. در چگالی‌های کم بار، اثر فوتوولتائیک و در ‏سطوح بیشتر الکترون، اثر بولومتریک نسبت به دیگر پدیده‌ها برتری دارند. همچنین می‌توان ‏با تغییر در چگالی الکترون در ‏FET‏ گرافنی با استفاده از ولتاژ ‏Back gate، این دو مکانیزم ‏پاسخ‌دهی را با یکدیگر تعویض کرد.»
    آگاهی از چگونگی تولید جریان از نور در گرافن برای بهبود بازده شناساگرهای نوری ‏ساخته شده از این ماده امری ضروری خواهد بود. به عنوان مثال، تغییر دی‌الکتریکی که ‏ترانزیستور گرافنی بر روی آن نصب شده است جفت‌شوندگی الکترون- فونون را تغییر ‏خواهد داد و این تغییرات متعاقبا بر برتری اثرات بولومتریک و فوتوولتائیک تاثیر خواهد ‏گذاشت. ‏
    این محققان نتایج کار تحقیقاتی خود را در مجله‌ی ‏Nature Photonics‏ منتشر کرده‌اند.‏

    ساخت دستگاه هشداردهنده مصرف زیاد به مشترکان برق

    ساخت دستگاه هشداردهنده مصرف زیاد به مشترکان برق

     

    یکی از کارکنان مبتکر شرکت توزیع برق استان کرمانشاه موفق به طراحی و ساخت دستگاه آگاه‌ساز مشترکان برق از چگونگی مصرف خود به خصوص در زمان اوج مصرف شد.
    مهندس غلامرضا فیض در گفت‌وگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین مشکلات و معضلات مشترکان برق، عدم کنترل مصرف انرژی محل زندگی خود و عدم آگاهی آنها از چگونگی مصرف انرژی محل زندگی در هر لحظه از زمان مصرف است؛ از این رو باید این آگاه‌سازی به نحوی عملی و کاربردی صورت گیرد تا عموم افراد جامعه بتوانند با علائم ساده دیداری و شنیداری اما به صورت هشداری، انرژی مصرفی محل زندگی خود را به راحتی مدیریت کنند.
    وی با بیان این‌که در مسیر طراحی و ساخت این دستگاه با تحقیقات میدانی، الگوی مصرف مناسب و معقولی متناسب با نیاز‌ها و تقاضاهای مشترکان برق خانگی به خصوص در اوج مصرف به‌دست آورده است، اظهار کرد: دستگاه آگاه‌ساز مصرف مشترکان برق شامل یک ترانس جریان (CT) و یک بورد الکترونیکی است. ترانس جریان در مسیر فاز بعد از کنتور (به طرف داخل ساختمان و بدون اتصال الکتریکی) قرار گرفته و جریان مصرفی بارهای داخل ساختمان را حس می‌کند و خروجی آن که به داخل ساختمان هدایت شده و در نقطه‌ای که در مصرف دید خانوار باشد، نصب می‌شود و بورد الکتریکی را که دارای سه چراغ سبز، زرد و قرمز است، در جریان‌های تعیین شده تغذیه می‌کند.
    فیض ادامه داد: این دستگاه از طریق چراغ‌های رنگی و سیستم سخنگو درخصوص میزان مصرف به مشترکان هشدار می‌دهد.
    وی با بیان این‌که این دستگاه دارای تاییدیه علمی بنیاد ملی نخبگان است، افزود: هزینه‌ی تمام شده ساخت این دستگاه 30 تا 35 هزار تومان است که امیدواریم نهادهای متولی جهت توسعه‌ی کاربرد آن حمایت‌های لازم را به عمل آورند.

    تبلیغات
    ورود کاربران
    نام کاربری
    رمز عبور

    » رمز عبور را فراموش کردم ؟
    عضويت سريع
    نام کاربری
    رمز عبور
    تکرار رمز
    ایمیل
    کد تصویری
    آخرین نظرات کاربران
    hamed - مهدی جان اولین سالگرد سایتت تبریک میگم
    پاسخ:خیلی ممنون - 1393/4/30
    پرهام - مرسی
    پاسخ: خواهش - 1392/8/3/mz0
    علي -

    با سلام..از وبت بازديد كلي كردم..خوشم اومد جالب بود


    پاسخ:ممنون - 1392/5/20
    آبی - چرا ضمیمه های جدید رو نمیذاری

    اینایی که هست قدیمی ان
    پاسخ:سلام عزیزم باشه کلیک جدید هم میذارم چند روز سرم شلوغ بود ببخشید - 1392/4/17
    آبی -

    بابت ضمیمه کلیک ممنون


    پاسخ: خواهش قابل شم رو ندارد شرمنده یکم دیر به دیر مطالب میذارم - 1392/4/14
    احمد - سلام وبسایت خوبی داری خوشم اومد مطالبت به روزه من هرروز بهت سر میزنم قربانت احمد
    پاسخ:سلام احمد جان خیلی ممنون - 1392/2/1
    رهـــــــــــا - سلام

    ببخشید شما مقاله ای درباره کاربرد لیزر در الکترونیک دارید؟

    لطفا بی خبرم نذارید
    پاسخ:سلام رها جان نه ندارم ولی برات پیدا میکنم خبرت میکنم. - 1392/1/13
    عنوان آگهی شما

    توضیحات آگهی در حدود 2 خط. ماهینه فقط 10 هزار تومان

    عنوان آگهی شما

    توضیحات آگهی در حدود 2 خط. ماهینه فقط 10 هزار تومان

    به سایت تخصصی برق الکترونیک کامپیوتر مخابرات موبایل امتیاز دهید